Антикорсуд частково задовольнив клопотання прокурора щодо зміни запобіжного заходу екссудді Дніпровського райсуду Києва

№ 991/7682/21

У вівторок, 1 лютого, колегія суддів Вищого антикорупційного суду розглянула клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу екссудді Дніпровського районного суду Києва з домашнього арешту на тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді застави у сумі 717 900 гривень. Обвинувачений або заставодавець повинні внести її не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу.

Після внесення застави обвинуваченому продовжуються процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не залишати Києва без дозволу прокурора або суду; повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, колишній суддя Дніпровського райсуду Києва обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Наступне судове засідання призначене на 8 лютого 2022 року о 16:15.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту