Антикорсуд затвердив угоди про визнання винуватості колишнім директором товариства та колишнім директором ДП«Хлібна база №85»

№ Справа № 991/8851/21

У четвер, 3 лютого, колегія суддів Другої палати Вищого антикорупційного суду затвердила угоди про визнання винуватості, укладені між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та колишнім директором ТОВ «Борошно покровське» і колишнім директором Державного підприємства «Хлібна база №85».

Так, колишній директор ТОВ «Борошно покровське» визнав себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15 – ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15 – ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 15 – ч. 2 ст. 364 КК України, а колишній директор ДП «Хлібна база №85» – за ч. 2 ст. 15 – ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 15 – ч. 2 ст. 364 КК України.

Колегія суддів, зважаючи на беззастережне визнання обвинуваченими своєї вини та їхнє щире каяття, а також  відповідність угод вимогам чинного законодавства, затвердила їх.

ВАКС визнав винуватим колишнього директора ТОВ «Борошно покровське» у вчиненні інкримінованих правопорушень та призначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права обіймати посади керівника підприємства строком на 2 роки та штрафом у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян шляхом повного складання призначених покарань, що складає 34 000 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 75 КК України вказану особу звільнено від відбування основного покарання у виді 4 років позбавлення волі з випробуванням та іспитовим строком на 3 роки.

Колишнього директора ДП «Хлібна база №85» визнано винуватою у вчиненні вказаних вище кримінальних правопорушеннях та призначено їй остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права обіймати посади керівника підприємств державної або комунальної форми власності строком на 3 роки. До неї також застосований штраф в розмірі 34 000 грн.

Відповідно до ч.2 ст.75 КК України, вказана особа була звільнена від відбування основного покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з випробуванням та іспитовим строком на 3 роки.

На підставі пунктів 1, 2 ч. 1 та п. 2 ч. 3 ст.76 КК України на зазначених осіб покладені наступні обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, та з урахуванням обмежень, визначених ч. 2 ст. 473 КПК України, упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту