ВАКС відвідали студенти-правники зі Львова

Студенти юридичного факультету Львівського національного університету ім.І.Франка завітали сьогодні до Вищого антикорупційного суду. Екскурсію приміщенням на проспекті Перемоги для гостей провів керівник апарату Вищого антикорсуду Богдан Крикливенко. Він розповів, як функціонує  Антикорсуд, приділивши  увагу окремим організаційним аспектам його діяльності.

Голова суду Олена Танасевич провела зустріч з новим поколінням правників та відповіла на їх запитання, які стосувалися здебільшого практичних аспектів, зокрема: діяльності слідчих суддів, розгляду проваджень по суті пред’явленого обвинувачення, порядку дослідження та оцінки доказів, застосування механізму міжнародного співробітництва, а також психо-емоційної складової суддівської роботи. Гості також цікавилися заходами забезпечення безпеки суддів, організацією робочого та приватного життя судді.

«Робота судді, безумовно, дуже відповідальна та надскладна, – підсумувала Олена Танасевич, відповідаючи на запитання про наявність часу для дозвілля. – Проте, всі ми усвідомлювали це, коли лише подавали документи для участі в конкурсі. І наразі, незважаючи на надмірну завантаженість і складність справ, які розглядає Антикорсуд, ми готові присвятити частину свого життя здійсненню правосуддя з тим, щоб зробити свій вагомий внесок у розбудову правової держави в Україні».

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту