ВАКС продовжив строк дії обмежувальних заходів у справі за участю нардепа

№ 991/5524/21

У четвер, 17 лютого, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила строк дії додаткових обов’язків, покладених на народного депутата України ІХ скликання, у раніше визначеному обсязі.

Суд постановив продовжити строк дії додаткових обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме: утримуватися від спілкування зі свідками щодо обставин кримінального провадження та експертами у цьому кримінальному провадженні, до 18.04.2022 включно.

Колегія суддів ВАКС також розглянула та частково задовольнила клопотання прокурора САП про продовження строку дії додаткових обов’язків, покладених на особу, якій інкримінують пособництво у вчиненні злочину.

Зокрема, йому продовжено обов’язок утримуватися від спілкування зі свідками та експертами у цьому кримінальному провадженні.

Строк дії цих обов’язків визначено до 18.04.2022 включно.

У решті вимог прокурора, які стосувались продовження зобов’язання здати на зберігання паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що надають право на виїзд з України, суд відмовив.

Рішення суду мотивовано тим, що прокурор оперував застарілими відомостями щодо обставин, які б могли свідчити про ймовірність переховування цієї особи поза межами країни, на що сторона захисту навела свої контраргументи та надала актуальні докази.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, народний депутат України та його пособник, ймовірно діючи за попередньою змовою, отримали неправомірну вигоду за сприяння у голосуванні щодо законопроекту, пов’язаного із побутовими відходами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту