До судді одного з райсудів Івано-Франківської області та його пособника застосовано запобіжні заходи

У середу, 5 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував запобіжні заходи до одного з суддів районного суду Івано-Франківської області та його пособника.

До судді застосовано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 744 300 гривень. До пособника судді також застосовано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 198 480 гривень.

На підозрюваних покладено процесуальні обов’язки: прибувати до детективів, прокурорів, слідчого судді, суду за кожною вимогою; не залишати межі території Івано-Франківської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від будь-якого спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами;  здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорти громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з території України.

Термін дії обов’язків – до 29 листопада 2022 року включно.

Підозрювані зобов’язані не пізніше 5 днів з дня застосування запобіжних заходів у вигляді застави внести кошти на відповідний рахунок.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту