До експосадовиці Міноборони та забудовника застосовано запобіжні заходи

№ 991/5147/22 № 991/5150/22

У вівторок, 8 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосувала запобіжний захід до колишньої директорки Департаменту капітального будівництва Міноборони України у виді застави у сумі 2 108 150 грн. До директора фірми-забудовника застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. 

На підозрюваних також покладено процесуальні обов’язки:

прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора чи суду;

не залишати Києва та Київської області без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи; утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами; здати на зберігання до відповідних органів державної влади  свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну; утриматися від відвідування приміщень, що використовуються Міністерством оборони України.

Строк дії обов’язків – до 31 грудня 2022 року включно. 

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту