ВАКС продовжив строк дії запобіжного заходу підозрюваному у справі щодо надання неправомірної вигоди меру міста

№ 991/392/23

У вівторок, 7 лютого, у Вищому антикорупційному суді відбулося підготовче судове засідання за обвинуваченням столичного забудовника, колишнього народного депутата, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

Сторона захисту подала клопотання до суду щодо повернення обвинувального акту прокурору. Колегія суддів ВАКС постановила відмовити у задоволенні зазначеного клопотання.

Також суд частково задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив обвинуваченому строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 85 млн грн. Строк дії запобіжного заходу – до 7 квітня 2023 року включно.

У разі внесенні застави на обвинуваченого покладаються процесуальні обов’язки:

– прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора або суду;

– не залишати Київську область без дозволу детектива, прокурора, суду;

– повідомляти детектива, прокурора, суд про зміну місця проживання та місця роботи;

– утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду;

 – здати до відповідних органів Державної міграційної служби паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;

 – носити електронний засіб контролю.

Відповідно до частини 1 статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту