Суддя ВАКС Катерина Широка: «Корупція підриває довіру до державних інституцій, послаблює економіку і соціальну тканину суспільства»

Події

Про справедливе правосуддя у справах про корупцію як елемент забезпечення стійкості держави у війні говорили під час дискусії на VII Київському полілозі «Українська антикорупційна правова платформа: забезпечення права на справедливий суд», що відбувся 7 червня у Верховному Суді.

Модерувала цю тематичну панель суддя Вищого антикорупційного суду, доктор філософії Катерина Широка. У своєму виступі суддя ВАКС зауважила, що під час війни питання справедливого правосуддя набуває особливого значення. «Адже корупція підриває довіру до державних інституцій, послаблює економіку і соціальну тканину суспільства. А в умовах війни це може мати катастрофічні наслідки, знижуючи здатність держави ефективно боротися з агресором та забезпечувати належний рівень життя громадян», – зазначила вона.

Катерина Широка також наголосила на важливості виконання вимог міжнародних партнерів щодо антикорупційних реформ, які втілюються в життя попри війну. За її словами, «стабільність та розвиток нашої держави значною мірою залежать від міжнародної підтримки. Виконання умов щодо прозорості та доброчесності є важливим чинником для отримання цієї підтримки. Наші партнери очікують від нас рішучих дій у боротьбі з корупцією, що включає створення та забезпечення роботи незалежних антикорупційних органів, прозорість судових процесів та відповідальність за корупційні злочини», – підсумувала Катерина Широка.

Нагадаємо, VII Київський полілог «Українська антикорупційна правова платформа: забезпечення права на справедливий суд»організовано Верховним Судом, проєктом Спеціального представника Головування ОБСЄ – Координатора проєктів в Україні «Підтримка Верховного Суду та вищих судів у реалізації судової реформи та забезпеченні доступу до правосуддя в умовах війни», Вищим антикорупційним судом, Інститутом держави і права ім. В. М. Корецького, Вищою радою правосуддя.

Залишайтесь в курсi новин

Перейти до вмісту